Vanliga frågor om kontaktlinser

Bild på ett frågetecken

Vi på Billigalinser.nu har under åren fått mängder av frågor från allmänheten rörande kontaktlinser. På denna sida försöker vi svara på några av de vanligaste frågorna. Välj den frågekategori som du är intresserad av i menyn till höger.

Frågorna handlar ofta om hur det är att ha linser i vardagen, till exempel hur man sätter in sina kontaktlinser, eller vilken typ av synfel som linser kan korrigera. Det är även vanligt att man som ny användare av linser funderar kring rengöring och skötsel av linserna och om det går att förvara linserna i kokat vatten istället för i linsvätska (vilket inte rekommenderas).

Allergier är det många som också har tankar kring och vi har skapat en särskild sida för frågor om allergier och hur det är att använda linser i utsatta, vanligtvis torra, miljöer. Även sportande och bad med linser väcker många frågor. Särskilt skidåkning verkar intressera många och faktum är att båda sol och kyla kan påverka dina linser och ditt bärande negativt.

Hur gammal man ska vara för att använda linser är en fråga som oroliga föräldrar ibland ställer sig. Även om det inte finns någon absolut gräns för när linser kan börja användas är en bra tummregel att barnet ska vara tillräckligt mogen för att kunna ta hand om skötseln själv. Du läser mer om barn och linser här.

Vi svenskar reser allt mer och mer och till resmål längre och längre bort. I flygplanet utsätts sina linser och ögon för en påfrestande miljö. För dig som gillar att resa med linser rekommenderar vi att du tar del av den information om linser och resor som vi har här.

Den stora fråga som vi försöker lösa på Billigalinser.nu är däremot vart man hittar de billigaste linserna på nätet. En bra start är att ta del av vår prisjämförelsesida för kontaktlinser som du hittar här.


Letar du efter bästa pris på dina linser?

Välj din linskategori eller det märke av linser som du använder nedan för att hitta bästa pris på just dina linser.

Allmän information om denna sida, exempelvis info om hur vi använder cookies och vår integritetspolicy hittar du i menyn nedan.